Специални трансформатори

Изпрати запитване

Специални трансформаториORTEA проектира и изработва голямо многообразие специализирани трансформатори в различно изпълнение, а също така и нестандартни модели по спецификация на клиента.

Компанията предлага изолационни трансформатори, трансформатори за UPS устройства, за изправители, за фотоволтаични системи и трансформатори за нелинеини товари.

Трансформаторите за нелинейни товари на ORTEA са изолационни трансформатори със специален дизайн, способни да издържат действието на мрежовите хармоници. Типични нелинейни товари са компютрите и компютърните центрове за данни, честотно управляваните електродвигатели, инверторите, заваръчните машини и много други.
Трансформаторите за нелинейни товари, производство на ORTEA са разпределени в няколко групи според техния К-фактор. Той е индикатор за това, колко е голямо смущаващото въздействие на хармониците върху системата.

Колкото е по-голям К-фактора, толкова е по-високо и нивото на хармоници в мрежата, които трансформаторът трябва да издържи без никакви повреди. Например трансформатори с фактор К1 са подходящи за употреба само при товари като съпротивителни нагреватели, електродвигатели, или като контролни и разпределителни трансформатори. С фактор К4 са подходящи за заваръчни апарати, индукционни нагреватели, луминесцентно осветление и др. Трансформаторите с най-високия фактор К20 са изключително подходящи за единични компютри или компютърни центрове за данни, системи с честотно регулирани електродвигатели и др.

Изключително важно е да се отбележи, че тези трансформатори не могат да премахнат наличните в мрежата хармоници( с изключение на третия и кратните на три хармоници), но са в състояние да издържат тяхното негативно въздействие.

 

Технически характеристики:

  • Стандартно изпълнение за мощности от 10 до 3150 kVА
  • Групи на свързване Dyn11 K4; Dyn11 K13; Dyn11 K20; Dzn0 K4; Dzn0 K13; Dzn0 K20;
  • Медни или алуминиеви намотки 
  • Клас на защита от IP00 до IP54

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност